Noticies

 

La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase d’ALERTA el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT al municipi de Cervià de Ter per l’accident que hi ha hagut entre dos camions, un d’ells que transporta mercaderies perilloses, a l’AP7, al punt kilomètric 49 sentit sud al terme municipal de Cervià de Ter. Hi ha hagut una fuita de part del producte però no hi ha hagut ferits.
L'accident ha passat a dos quarts de set del matí entre dos camions, un dels camions transportava set bidons de 30 l de peròxid orgànic que han patit una fuita de producte que ha caigut a la calçada. El producte és inflamable i explosiu, però s’ha diluït sense risc de contaminació. També hi ha hagut fuita d’una part del gasoil del dipòsit del camió.
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat sis dotacions que en arribar han comprovat que no hi havia ni ferits ni atrapats i que a causa de l’accident havien quedat afectats set dipòsits de 30 l cadascun, que han vessat a la calçada. S’ha muntat una línia d’aigua preventiva per si calia fer algun tipus de contenció i han acabat d’extingir un petit foc a la roda d’un dels camions sobre la qual ja havia fet una primera actuació, amb un extintor, el mateix conductor.
També s’hi han desplaçat 5 dotacions de Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit informava que la circulació a l’AP7 ha quedat restringida a un carril en sentit sud a l’alçada de Cervià de Ter. S’ha mobilitzat una grua pesant per procedir a retirar el camió.
A causa de l'accident la concessionària ACESA ha posat en alerta el Pla d'Autoprotecció PAU de l'AP7.