Noticies

 

L’Ajuntament de Girona ha organitzat una sèrie d’activitats al voltant de l’alimentació saludable del 9 al 13 de maig, amb l’objectiu de divulgar i conscienciar la població sobre la importància de tenir hàbits de vida sans. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha subratllat el fet que “des del consistori som conscients del problema que hi ha actualment amb l’obesitat infantil i, per això, des de l’Ajuntament apostem per conductes saludables, fomentant una dieta sana i l’activitat física tant de cara als infants com dins l’àmbit familiar”.
La conferència “Som el que mengem: mite o realitat”, a càrrec del doctor Lluís Serra-Majem, el dimarts 10 de maig, a les 18.30 h, a la Biblioteca Carles Rahola serà una de les activitats destacades de la setmana. Serra-Majem és catedràtic en Medicina Preventiva a la Universitat de Las Palmas i president de la Fundació per a la Investigació Nutricional de Barcelona. La mateixa biblioteca acollirà durant diversos dies un racó de l’alimentació saludable en el qual es podran consultar diversos llibres relacionats amb aquesta temàtica.
Una altra de les activitats destacades de la setmana serà l’esmorzar científic, que es farà el divendres 13 de maig, a l’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, en dos torns: un a les 10 h i un altre a les 11 h. Aquesta activitat consisteix en un taller a través del qual es donen a conèixer les bases científiques i tecnològiques de processos quotidians com cuinar. Cal apuntar-s’hi enviant un correu a empsa@ajgirona.cat o trucant al 972 201 900 (de dilluns a divendres, de 8 a 15 h).
Fins al proper dimarts, 10 de maig, s’ha organitzat també un concurs d’Instagram amb l’etiqueta #jomenjobé, a través del qual es vol promoure que la gent comparteixi els seus plats i menjars saludables. La persona guanyadora del concurs rebrà un àpat per a dues persones en un restaurant adherit al programa AMED.