Noticies

 

Girona viurà l'estrena mundial del projecte Lymbus de Comediants i el paisatgista Marc Grañén

Amb motiu de la mostra Girona, Temps de Flors, la ciutat serà l’escenari de l’estrena mundial del nou projecte de la companyia Comediants i el paisatgista artístic Marc Grañén, amb la col·laboració de Robin Horton i Jordi Sánchez: Lymbus,  en el marc de Girona, Temps de Flors, aquest projecte vestirà d’un nou concepte d’art fusió les escales de la basílica de Sant Feliu. La natura i l’espai urbà, a través de la construcció d’estructures vegetalitzades al mateix lloc de l’esdeveniment, prendran el protagonisme. El tret de sortida de Lymbus serà un espectacle que tindrà lloc el dissabte 8 de maig a les deu de la  nit.
“Amb aquest projecte innovador es retorna a l'essència des d'un nou concepte en la gestió de l'art i de la creació artística on conflueix el medi ambient en espais públics amb l'espectacle i la natura com a protagonista” ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, que ha agraït també als “veïns, comerciants i restauradors del Barri Vell, especialment els de la plaça de Sant Feliu, pel què implica el muntatge”.
El projecte Lymbus és, en essència, un projecte de gestió de l’art, la natura i l’educació, que té com a objectiu fomentar el coneixement, la responsabilitat i el retrobament amb l’entorn. El projecte artístic que es podrà veure per Girona, Temps de Flors a les escales de Sant Feliu és un exemple d’aquesta proposta innovadora a través de la qual es vol donar una continuïtat cívica i pedagògica a les plantes i altres elements que es facin servir en el marc del projecte floral.
Joan Font, de Comediants, ha explicat que l’espectacle “conté un missatge, una reflexió sobre la necessitat de retornar l'home al cicle vital en un moment en què les arts i les humanitats estan desapareixent de les aules”. D’altra banda, el paisatgista Marc Grañén ha remarcat la necessitat de “tornar a ser conscients que som part de la natura, i volem que la mainada ho entengui així, perquè són el nostre futur”.

Foto: Ajuntament de Girona