Noticies

 

Aquest matí a Girona s’ha instal·lat l’estructura esglaonada amb un passamà que permetrà als visitants de la ciutat tornar a fer el tradicional petó a l’escultura del Cul de la Lleona, ubicada a la plaça de Sant Feliu. Tal com estava previst, l’estructura s’ha col·locat abans de l’inici de Girona, Temps de Flors. La instal·lació consta de cinc esglaons fets de planxa d’acer “corten” antilliscant amb una alçada aproximada total d’1’40 metres.
El tinent d’alcalde i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que amb “la instal·lació de nou d’aquesta estructura esglaonada, tornem a recuperar una tradició important per la ciutat”. Alcalà ha remarcat que l’estructura, realitzada per les brigades municipals i dissenyada pels serveis d’Urbanisme, “complirà amb la seva funció de forma molt més segura”. Com a curiositat, el regidor ha recordat que el 4 de maig de l’any 2010 es tornava a instal·lar l’anterior estructura que s’havia retirat per prevenir contagis de la grip A.
Aquesta estructura esglaonada permet que es pugi fer el petó, sense la dificultat que existia quan uns s'enfilava per la columna o amb l'estructura anterior.  El consistori va retirar provisionalment l'anterior estructura que permetia fer el tradicional petó a l'escultura per motius de seguretat.

Foto: Ajuntament de Girona