Noticies

 

Denunciats els responsables d’un circ al Gironès per tenir un cocodril del Nil en pèssimes condicions higièniques

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat 20 d’abril, a Sant Jordi Desvalls, els dos responsables d’un circ, de 35 i 29 anys i de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d’una infracció administrativa de la llei de protecció dels animals.
Els fets van ocórrer el passat 20 d’abril, a Sant Jordi Desvalls, lloc on hi havia fet parada un circ itinerant. Els mossos van fer una inspecció al circ, que tenia programada una funció a la mateixa població.
Durant les comprovacions els agents van observar que el circ transportava un zebú, un dromedari, un ase i dues llames, tots junts, en un espai reduït de 8 metres de llarg per 2 metres d’ample. També portaven un cocodril que feia més d’un metre, dins d’una caixa de plàstic amb aigua bruta. L’animal tenia posat un collar darrera de les potes davanteres que l’oprimia excessivament.
Els animals, que formaven part de l’espectacle, eren transportats de manera inadequada, sense unes mínimes garanties de benestar, seguretat i higiene. A més, en revisar la documentació dels animals van comprovar que el cocodril no en tenia.
Després de realitzar diferents gestions, el passat 25 d’abril els mossos van comissar l’animal i el van traslladar al CRARC (Centre de Recuperació d’Animals Rèptils i Amfibis de Catalunya) per tal que en tinguin cura.
Els responsables del circ, per la seva banda, van ser denunciats i es van instruir diligències que van ser elevades al Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Girona que determinarà la resolució del cas.