Noticies

 

El projecte dels soterranis de la Catedral per Girona, Temps de Flors submergirà els visitants al món dels somnis

Per la 61a edició de la mostra Girona, Temps de Flors es podrà veure als soterranis de la Catedral el projecte "Món Oníric" del dissenyador de composicions florals Jordi Albà, la dissenyadora gràfica i d'interiors Cristina Masferrer i l'animador d'espais virtuals Gustavo A. Torres. “Món oníric” és un projecte innovador, que representa un món fantàstic de bellesa i misteri, paral·lel a la nostra realitat. En accedir-hi, el visitant s’abstraurà de la multitud de l’exterior i s’endinsarà en un món de sensacions amb escenaris propis dels somnis. Tota una experiència sensorial gràcies a un innovador sistema de projeccions, sons i olors, perfectament integrats en l’espai que faran que els diferents elements que el componen semblin prendre vida.
La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana; el director de zona de BBVA, Josep Maria Curto, i el director de zona de Catalunya Caixa, Quim Soler, han presentat aquest matí la renovació de l’acord del Grup BBVA amb l’Ajuntament de Girona amb motiu de Girona, Temps de Flors. El Grup BBVA, a més, també participa al festival amb l’apadrinament de l’espai dels soterranis de la Catedral i es converteix en el principal patrocinador de la 61a edició de Girona, Temps de Flors. “Des de l’Ajuntament volem agrair als artistes la feina que ens presenten i al Grup BBVA la seva col·laboració, no només econòmica, sinó també de voluntariat, que és la part més emblemàtica de Temps de Flors” ha manifestat Glòria Plana, que ha confessat que es va “emocionar” quan li van explicar el projecte dels soterranis. "Món Oníric" Tal com ha explicat Cristina Masferrer, el projecte crea “com una escenografia d’òpera” en la qual “l’atmosfera creada serveix per vestir les vedets”.
La flor utilitzada va des de la senzillesa del clavell, passant per la puresa de la rosa blanca, fins a l’exotisme de les flors tropicals. Cadascuna amb una simbologia i una forta personalitat cromàtica que caracteritza els diferents ambients que recorre l’espai. En total més de 5.000 flors que ocuparan els més de 200m2 dels soterranis de la Catedral.
El visitant passarà per quatre espais del món dels somnis diferenciats i contrastats. El primer l’abstrau de l’exterior, el segon és una immersió en un ambient misteriós, el tercer ofereix un element sorpresa de respir i el quart el porta a mons llunyans. Tot plegat acaba en una sortida que s’integra progressivament amb el passeig Arqueològic i porta al somni final que és descobrir la ciutat de Girona.
El director de zona de BBVA, Josep Maria Curto, ha manifestat que “ens hem definit sempre per estar al costat del territori i volem més que mai identificar-nos amb la seva gent, recolzant esdeveniments arrelats i emblemàtics, com ho és Temps de Flors”. Curto ha destacat que la implicació ha estat també en l’àmbit personal, ja que els empleats del banc s’han ofert voluntaris per participar en les tasques de muntatge de l’espai que BBVA i CatalunyaCaixa ambienta enguany, els soterranis de la Catedral. Hi han participat més de 230 treballadors durant un mes.

Foto: Ajuntament de Girona