Noticies

 

Manifestació aquest dissabte convocada per Girona Acull

Des de la Plataforma Girona Acull s'ha convocat per aquest dissabte al matí una manifestació,amb l’objectiu d’exigir un canvi de les polítiques de migració i refugi de la Unió Europea. "Perquè els drets humans no tenen fronteres, exigim vies segures d’accés a territori europeu".
Aquest any més de 170.000 persones, que fugen de la guerra, la misèria, la fam, han arribat a les costes europees jugant-se la vida en travesses per la mar mediterrània. No totes les que ho proven, ho aconsegueixen. En aquest primers mesos de l’any, gairebé 1000 persones han perdut la vida intentant-ho.
A les fronteres europees, hi ha camps de refugiats on milers d’aquestes persones que migren, buscant refugi als països europeus, esperen a la intempèrie que els governs i la Unió Europea els doni alguna sortida, alguna solució a la seva situació.
Davant d’aquesta crisi, la Unió Europea ha respòs signant un pacte amb Turquia, un país que només reconeix el dret d’asil a europeus i que persegueix i oprimeix a minories. El pacte, que suposa una injecció de milions d’euros a Turquia, permet l’expulsió de les persones que arriben a les costes europees i el seu trasllat al país veí, perquè aquest les custodiï a l’espera que els governs europeus decideixin si volen acollir-les, o no. 
L’Europa Fortalesa inverteix milions d’euros protegint les seves fronteres exteriors, amb el finançament de l’agència FRONTEX i ara amb aquest acord amb Turquia. Tot plegat per donar resposta a una crisi humanitària, que en origen està provocada per les polítiques geoestratègiques de la mateixa Unió Europea.
És per aquest motiu, que s'ha convocat aquesta manifestació per exigir un canvi en les polítiques migratòries i de refugi de la Unió Europea. Volem que s’obrin les fronteres, perquè cap persona és il·legal, perquè els drets humans no tenen fronteres, segons els impulsors de la protesta.
La manifestació començarà a les 11h a la Plaça Independència i recorrerà els carrers de Girona, fins a la Plaça Catalunya. Al llarg del recorregut hi haurà diferents accions simbòliques i reivindicatives.