Noticies

 

El pròxim divendres 29 d’abril a 15 espais distribuïts per la ciutat de Girona, més de 200 ballarins celebraran el Dia Internacional de la Dansa amb els passavolants, entre les 16.45 i les 19.30 h, 

El Teatre Municipal de Girona ha convocat a totes les escoles i companyies de dansa a ocupar l’espai públic durant uns instants, com els músics de carrer, per regalar el seu art a tot aquell que passegi per la ciutat aquella tarda. El regidor de cultura Carles Ribas ha marcat un objectiu principal per aquella jornada: “la plàstica de la dansa es fusioni amb el nostres patrimoni“ i que “ompli els carrers de Girona”. 

El Dia Internacional de la Dansa (DID) és el 29 d'abril, jornada que commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Aquesta data la va fixar el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO. L’Ajuntament de Girona es vol sumar a aquesta celebració amb una proposta popular i participativa que compta amb la contribució de 15 col•lectius vinculats al moviment. A la tarda, el passavolant gironí podrà descobrir 15 racons de dansa als llocs més insospitats de la ciutat.