Noticies

 

L'Escola Montserrat ha inaugurat avui el seu nou hort

Aquest matí l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter, ha inaugurat el seu nou hort escolar. L'acte ha estat presentat per la directora del centre escolar, Montse Xandrich i han assistit el Primer Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, l'AMPA de l'escola, David Saulina responsable de l'hort,  l'Escola El Joncs, pares, mares i familiars.

L'hort es va iniciar fa tretze anys com activitat extraescolar. Els alumnes de 6è van començar el curs passat com activitat escolar i amb motiu de l'any de la llum a dissenyar el nou hort que s'ha ubicat al patí de darrere l'escola i disposa d'un hivernacle, un compostador, un jardí vertical, un estany en forma de flor, una caseta per les eines, un hàbitat d'insectes, parterres on hi ha hortalisses i verdures entre d'altres. 

El conductor del projecte ha sigut en David Saulina que fa deu anys que es fa càrrec de l'hort escolar, una iniciativa que va néixer fa tretze anys com a activitat extraescolar de l'AMPA. 

El nou hort ha tingut un cost de 8.000 euros, segons ha indicat la directora del centre, Montse Xandrich,  que ha destacat que 7.000 els hi ha aportat la Fundació Alchimia solidària,  i que l'Ajuntament de Sarrià i l'AMPA també hi ha col·laborat. 

La festa ha acabat amb una visita a l'hort dels alumnes, mestres hi assistents a l'acte. 

 

 

Fotos: Ràdio Sarrià